Truva Kültür Yolu Festivali 5. Gün
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin en kapsamlı kültür ve sanat etkinliklerinden biri olan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’nin dördüncü durağı olan Truva Kültür Yolu Festivali’nin beşinci gününde konserler, stantlar, tiyatrolar ve çeşitli sanat etkinlikleri halkla buluştu. Dünyadaki sanat projeleri.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkı sağlamak amacıyla düzenlediği Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin dördüncü durağı olan Çanakkale’de, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Troya Kültür Yolu Festivali’nde beşinci gün geçti. Türkiye’nin uluslararası marka değerine
‘TÜRK KÜLTÜR YOLU FESTİVALLERİNDE İZLEYİCİ REKORUM VAR’
Ünlü müzisyen Sinan Akçıl, festival kapsamında dün akşam Anadolu Hamidiye Tabyası’nda kurulan konser alanında sahnedeydi. Konser öncesinde müzisyen, “Memleketimde, babamın doğduğu topraklarda konser vermekten büyük gurur duyuyorum. Türk Kültür Yolu Festivallerini takdir ediyorum, şehirlere şenlik getirdiler. Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’u canı gönülden tebrik ediyorum. Gelmiş geçmiş en güzel Kültür ve Turizm Bakanlarından biridir. Festival grubuna yürekten başarılar diliyorum. Bu arada diğer sanatçı arkadaşlarımdan da özür diliyorum ama Türk Kültür Yolu Festivallerinde seyirci rekorum var. “Önümüzdeki hafta Gastroantep Kültür Yolu Festivali’ne gidiyorum, tüm sevenlerimi bekliyorum” dedi.
KONSER, TİYATRO, SOHBET DOLU BİR GÜN
Troya Kültür Yolu Festivali’nin beşinci gününde gündüz saatlerinde Nedime Hanım Konağı’nın bahçesinde Coşkun Aral Söyleşi ve Fotomaraton ödül töreni gerçekleştirildi. Akşam ise Sedat Çılgın ve İlter Cebeci bağlama ve gitar resitaliyle izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Umut Akyürek’le Kilitbahir Kalesi’nde Türk Müziği gecesi esiyordu. Festival kapsamında “Profesyonel” adlı oyun ÇÖMÜ İçdaş Kara Yusuf Kongre Merkezi’nde tiyatroseverlerin beğenisine sunuldu. “Troya Sohbetleri: Hazinelerin Kaçırılmasının 150. Yılı” söyleşisi de aynı anda Troya Müzesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.
FESTİVALİN GEREKLİLERİ
Festival kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Müdürlüğü ile birlikte, festivalin beşinci gününde Anadolu Hamidiye Tabyası’nda Anma Dalışı Etkinliği düzenlendi. Garip Ay’ın Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde düzenlediği Ebru Gösterisi Haritalama Gösterisi diğer festivallerde olduğu gibi büyük ilgi gördü. Troya Kültür Yolu Festivali kapsamında Troya Kazıları Sanat Ekibi’nin “Kanatlı Sözler, İzler” adlı standı Mahal Sanat’ta görülebilir. Devlet Güzel Sanatlar Standı Salonu’nda “Hesap Çalışmaları” standı bulunurken, Çanakkale Evi’ndeki “Devrim Erbil’in Renkleri” sergisi de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. “Bir Rüyanın İnşası” dijital standı Çanakkale Kordon’da, “Eskizden Piksele Dijital Sanat” standı Anadolu Hamidiye Tabyası Hangarında, “Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı Fotoğraf Sergisi” ise Çanakkale Kordon’da görülebilir. Çanakkale Savaşları Araştırma Merkezi.
ÇOCUKLAR FESTİVALİ KEYİFLİYOR
Troya Kültür Yolu Şenliği’nde çocuklar keyifli ve sanat dolu etkinliklerle buluşuyor. Anadolu Hamidiye Tabyası Çocuk Etkinlik Alanı’nda “Truva Masalları” ve “Kokomelon” gösterileri yapılırken, 17 Burda Avm’de “Bremen Mızıkacıları” çocuk tiyatrosu da yer aldı. Troya Kültür Yolu Festivali etkinlikleri kapsamındaki Çocuk Atölyeleri ve festivaldeki yüzlerce aktivitenin detaylarına kulturyolufestivalleri.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
kumlucaajans.xyz