Teknoloji

Kolunuzda Taşıyacağınız Telefon: Huawei Watch 4 Pro İncelemesi

Akıllı saatlerin popülaritesi her geçen gün artmaya devam ederken branştaki rekabet ve sunulan özelliklerin kapsamı da artıyor. Yeni model akıllı saatler artık telefonlarımızdan bağımsız olarak bambaşka telefonlara bile dönüşmüştür.

Sektörün en önemli isimlerinden biri Huawei Watch 4 Pro model akıllı saat Bu anlattıklarımızdan hiçbir farkı yok, hatta dahası da var. Kısa süreliğine deneyimleme şansı bulduğumuz Huawei Watch 4 Pro ile ilgili tüm deneyimlerimizi sizlerle paylaşıyoruz.

Gelin, Huawei Watch 4 Pro’yu kağıt üzerindeki özellikleriyle tanıyalım:

Huawei Watch 4 Pro, şirketin klasik saat görünümünü akıllı saatlere yansıttığı tasarım sınırlarını taşımaya devam ediyor. Akıllı saat, havacılık sınıfı titanyum malzemeden yapılmış 48 mm’lik bir gövdeye sahiptir. Huawei tarafından paylaşılan bilgilere göre 4 Pro, bir önceki nesle kıyasla 3 kat daha güçlü ve 2 kat daha sertgövdeye sahiptir.

Titanyum ve deri kayış seçenekleriyle gelen akıllı saatin en temel tasarım özelliklerinden biri de yükü. 48 mm’lik büyük gövdesine rağmen, cihaz kayışları hariç tutuyor. 65 gram ağırlıkmal sahibi.

Watch 4 Pro’nun tüm kontrolleri, döner bir düğme ve gövdenin sağ tarafında konumlandırılmış bir yan düğme ile sağlanıyor.

Cihazda ivmeölçer, jiroskop, pusula, optik kalp atış hızı sensörü, ortam ışığı sensörü, barometre, sıcaklık sensörü, EKG sensörü ve derinlik sensörü bulunmaktadır.

Watch 4 Pro ekranı 1,5 inç boyutundadır. Ekran, LTPO AMOLED paneli ile Renkler çok canlıdır ve içeriğin gün ışığında bile görülmesini sağlar. 466 x 466 piksel çözünürlüğü de 1,5 inçlik bir ekran için keskin bir görüntü sağlıyor.

Cihazda ayrı damla algılama, tek dokunuşla acil yardım (SOS) ve dalış bilgisayarı. Tüm bu donanım, gövdenin 12,9 milimetre kalınlığa sahip olmasını sağlıyor. Bu seviye kişiye bağlı olarak kalın veya ince görünebilir.

Deneyimlerimize göre Huawei Watch 4 Pro’nun artıları ve eksileri:

Artıları:

  • Klasik saat görünümünü sevenler için tatmin edici tasarım
  • eSIM takviyesi ile tam bir telefona dönüşebilme
  • Üst düzey malzeme kalitesi ile yüksek dayanıklılık
  • Günlük hayatta her bazda kullanıma uygun olması
  • Kontroller sadece iki tuşla bile kolayca yapılabilir.
  • Akıcı arayüz
  • Telefona bağlıyken saat üzerinden gelen bildirimlere cevap verebilme, bildirimleri takip edebilme
  • Geniş uygulama kitaplığı
  • Yalnızca şirket içinde çalışabilen telefondan bağımsız navigasyon
  • Şarja ihtiyaç duymadan uzun süre kullanılabilir
  • Rakiplerine göre uygun fiyatlı

Eksileri:

  • Gövde kalınlığı bazı kullanıcılara uymayabilir.
  • iOS cihazlarda mesajlara yanıt verilemiyor (Apple’ın ekosistem kısıtlaması nedeniyle)

Gelelim incelememize:

İncelememize cihazın ekranından başlamayı uygun görüyoruz. Çünkü Huawei, yeni nesil akıllı saatlerinde kullanmaya başladığı LTPO AMOLED panel ile mükemmelliği yaratmayı başardı. Cihazın ekranında görünen renkler, en yoğun güneş ışığı altındaEn geniş açılarda bile canlılığını koruyarak ekran içeriğinin en geniş açılardan bile görülmesini sağlıyor.

Ekrana dokunduğumuzda bile pürüzsüz izlenimimiz devam ediyor. Her dokunma hareketiniz sorunsuz ve gecikmeden yanıt verir.

Tasarıma gelince, burada bireysel görüşler çok daha ön plana çıkıyor. Şahsen ben akıllı saatlerin kolda elektronik bir cihaz gibi durmaması gerektiğini, premium ve zarif tasarımın sınırlarını taşıması gerektiğini savunuyorum.

Watch 4 Pro, birçok Huawei akıllı saati gibi bu konuda da beni mutlu etmeyi başardı. Titanyum kayış ile deri kayış arasında seçim yapmak zor olsa da görünüş açısından deri kayışı tercih ederdim. Neyse ki aldığımız akıllı saatin deri kayışı da vardı.

Tasarım açısından üzerinde durulması gereken bir diğer nokta ise cihazın neredeyse herkesin bileğine tam oturması. bilek boyutu 140 – 210 milimetre olan tüm kişilerSaati kolayca kollarına takabilirler.

Kullanım kolaylığı:

Huawei Watch 4 Pro’yu sadece sabit durumdayken ekranı üzerinden kontrol edebiliyoruz. Ancak bazı kullanıcıların akıllı saatler için fazla bulduğu iki tuş, diğer kullanım senaryolarındaAktif.

Sadece dönen ve menü görevi gören bir butonun yanında ekstra bir butonun olması özellikle yürüyüş, spor yapmak gibi aktif durumlarda ekrandaki içeriği çok rahat değiştirmenizi sağlıyor. Bu nedenle Huawei’nin bu konuda yeni bir standart belirlemeye başladığını söyleyebiliriz.

Ayrıca ikinci düğme, kalp atış hızı ölçümü için bir sensör içerir. Parmağınızı bu düğmenin üzerine koyarak kalp atış hızınızı ölçebilirsiniz.

Sağlık özellikleri var, evet, peki günlük hayatımızda ne işe yarıyor?

Akıllı saatlerin en büyük özelliği elbette gövdenin altındaki sensörler ve bu sensörlerden elde edilen verilerin yansıması. Huawei İzle 4 Pro, sadece üç veya beş farklı ölçüm değil.

Akıllı saat ile standart nabız ölçümüne ek olarak solunum, EKG ve damar sertliğini bile ölçebiliyoruz. Üstelik her birini ayrı ayrı yapmak zorunda da değiliz.

akıllı saat ile 1 dakikada 7 farklı sağlık taraması yapabiliriz. Bu kısa sürede kalp atış hızımızı, kan oksijen seviyemizi, tansiyon seviyemizi, cilt ısımızı, kalp kasımızın aktivitelerini, damar sertliğini ve solunum durumumuzu EKG ile öğrenebiliyoruz.

Günlük yaşamda yüksek bir aktivite durumunuz yoksa elbette bu ölçüm pek kullanışlı olmuyor. Ancak sık sık spor yapan biriyseniz sadece bir dakikanızı ayırarak her spor aktivitenizden sonra bilgilerinizi kayıt altına alabilir ve uzun vadeli performansınız hakkında kapsamlı bir bilgi kütüphanesine sahip olabilirsiniz.

Spor yapıyorsanız HUAWEI Health uygulamasında saklanan veriler ışığında spor programınızı şekillendirebilir ve gerekli düzenlemeleri yapabilirsiniz.

Performansa ve uygulamalara bir göz atalım:

Huawei Watch 4 Pro’yu kullandığımız süre boyunca, cihazın güçlü donanımının ve kararlı yazılımının meyvesini gördük. Cihazda hiçbir zaman takılma veya donma sorunu olmadı, her dokunduğumuzda istediğimiz işi yapıyor. Herhangi bir gecikme olmadanyerine getirilmiştir.

Huawei’nin uygulama kitaplığı AppGallery’yi indirdiğimizde de durum aynıdır. üçüncü taraf uygulamaları da sabit kaldı.Ayrıca akıllı saatler için geliştirilen küçük çaplı oyunlarda da performans sorunu yaşamadık.

Akıllı saatteki uygulamaların en değerlisi: Telefondan bağımsız navigasyon

Uygulamalar açısından ise Huawei’nin yerleşik uygulamasına özellikle dikkat çekmekte fayda var. Akıllı saate önceden yüklenmiş olarak gelen Huawei uygulaması Pedal Haritalarıakıllı saatlerin telefon olduğu iddiasını tamamen destekliyor.

Uygulama telefondan bağımsız çalışır. Bu sayede sadece akıllı saatinizi kullanarak konumunuzu takip edebilir ve navigasyon servislerine erişebilirsiniz. Uygulamanın dört farklı tabanlı harita hizmetinden (TomTom, Here, Zenrin ve OpenStreetMap) aldığı harita bilgileri de haritaya en yüksek doğruluk ve güncellikle erişmenizi sağlar.

Üstelik haritaya erişmek için sürekli internete bağlı olmanıza gerek yok. Çevrimdışı kullanım için bilgileri önceden cihaza indirebilir, böylece internet bağlantınız olmasa bilenavigasyona erişebilirsiniz.

Ayrıca uygulama içerisinde daha önce yürüyüş, bisiklet gibi sporlar için belirlenen ve önerilen rotalarbağlanabilirsin.

eSIM tabanından bahsetmiyorum bile:

Burada “akıllı saatler akıllı telefonlara dönüştü” argümanına geri dönüyoruz. Huawei Watch 4 Pro, segmentindeki tüm rakiplerinden farklı olarak, eSIM desteğiev sahipleri.

eSIM eki sayesinde yanınızda telefon yokken veya cihaz telefonunuza bağlı değilken kendi limitinizi kullanabilirsiniz. Arama yapabilir ve bildirim gönderebilirsiniz.

Günlük yaşamda standart bir kullanımla kullanım ömrü ve pil:

Huawei Watch 4 Pro ile yürüdük, koştuk ve bisiklete bindik. Navigasyon aktifken, spor yaparken rotamızı ve rotamızı takip ettik. Sürekli kalp atış hızı izleme özelliğini aktif bıraktık.

Bu aktivitelerin yanı sıra telefonumuza bağlı formdaki akıllı saati sürekli kullandık. Günlük hayatımızda Android telefon ile bildirimleri takip etmek ve bildirimlere yanıt vermek dışında çok aktif kullanmadık.

Senaryo böyle olunca Huawei’nin vaat ettiği tipik kullanım ömrüne yaklaştığımızı gördük. Cihazı kullandığımız iki günlük süreçte şarjını boşaltamadık, neredeyse %50’ye kadar düşürmeyi başardık. Tipik kullanımda vaat edilen budur. 4,5 günlük sürenin gerçeği taşıdığının bir kanıtı oldu.

Deneyimlemediğimiz şey, Huawei’nin ultra uzun kullanım ömrü sunduğu “Ultra Uzun Pil Ömrü Modu” idi. Huawei, bu mod aktifken cihaz Tek şarjla 21 güne kadar kullanılabilir.diyor.

Huawei Watch 4 Pro ile nefesinizi kontrol edebilirsiniz demiştik. Yazıda bu testi görsellerle aktaramayacağımız için testi görmek için videomuzu izleyebilirsiniz. Canlı inceleme videomuzda da saatin nasıl kullanıldığını bulabilirsiniz.

Huawei Watch 4 Pro fiyatları:

Huawei Watch 4 serisinin fiyatları güncel kampanya fiyatları ile 13 bin 499 TL’den başlıyor. 10 Haziran’da Türkiye’de satışa çıkan cihazların fiyatları ise şöyle:

  • Huawei Watch 4: 13.499 TL (Kampanyasız 15.999 TL)
  • Huawei Watch 4 Pro (deri kayış): 15.499 TL (Kampanyasız 17.999 TL)
  • Huawei Watch 4 Pro (titanyum kayış): 18.499 TL (Kampanyasız 20.999 TL)

Huawei ayrıca Watch 4 serisini alan herkese FreeBuds 5i kulaklığını 1.699 TL’ye hediye ediyor. Akıllı saat hakkında detaylı bilgi almak ve satın almak için bu iletişime tıklayabilirsiniz.

Watch 4 deneyimlerimizden bahsettiğimiz inceleme görselini aşağıda bulabilirsiniz.

#ortaklık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu