Teknoloji

AB’nin paydaş olduğu projeye 280 bin 372 Euro’luk AB desteği

Sürdürülebilir tarım için İzmir’de farklı kurumlarla iş birliği içinde “Kökümüze Teknolojiyle Sahip Çıkıyoruz” başlıklı bir proje hazırlandı.

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi, İzmir Ticaret Borsası, Ege Orman Vakfı, Hayat Boyu Öğrenme, Mesleki Eğitim ve Geliştirme Derneği, Girişimciliği Geliştirme Enstitüsü – ​​Girişimciliği Geliştirme Enstitüsü (IED) işbirliğiyle hazırlanan; İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Zeytincilik Araştırma Enstitüsü, Portakal Derneği tarafından desteklenen “Teknoloji ile Köklerimize Sahip Çıkıyoruz” Projesi, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” İstihdam, Eğitim ve Sosyal Politikalar Sektörel Operasyonel Programı, Katılım Öncesi Finansman Aracı Yardım (IPA) Geleceğin İnsana Yakışır İş Yaklaşımının Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında toplam 280 bin 372 Euro hibe almaya hak kazandı.

Banu Yücel’i makamında tebrik eden Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necdet Budak, “Ziraat Fakültemiz paydaştır; Tarım sektöründe sürdürülebilir istihdamın eşitlik temelinde ve geleceğin insana yakışır iş yaklaşımı çerçevesinde teknolojik dönüşüm yoluyla geliştirilmesini hedefleyen AB projesi, Toplumsal Cinsiyetin İnsana Yakışır Geleceğini Destekleyen Hibe Programı kapsamında destek almaya hak kazandı. Eşitlik Odaklı Çalışma. Ziraat Fakültemizi ve proje ortaklarımızı tebrik ediyorum” dedi.

“Gençlere, kadınlara ve mültecilere fırsat eşitliği sağlanacak”

Proje hakkında detaylı bilgi veren AB Rektör Yardımcısı ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Tarım, Hayat Boyu Öğrenme, Mesleki Eğitim ve Geliştirme Derneği, Girişimciliği Geliştirme Enstitüsü – Girişimciliği Geliştirme Enstitüsü. İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Zeytincilik Araştırma Enstitüsü ve Portakal Derneği de projeye destek veriyor. Farklı kurumlarla işbirliği içinde yürütülecek AB projemizin ön başvurusu kabul edildi. Geleceğin insanlarına yakışır şekilde tarım alanındaki teknolojik yetkinliklerini geliştirerek gençlerin işgücü piyasasında istihdam edilebilirliklerini artırmayı ve başta kadın ve mülteciler olmak üzere tarım işçilerinin istihdamını sağlayarak fırsat eşitliği yaratmayı hedefleyen projemiz, teknolojik yeniliklere hakim, 280.372 Euro hibe almaya hak kazandı. Proje ile İzmir’de tarım ve gıda alanlarında eğitim gören 20-30 yaş arası öğrenci ve mezunlar; 18-30 yaş arası çiftçiler ve aileleri, mevsimlik tarım işçileri; Zeytinliklerde çalışan yüzde 60’ı kadın, yüzde 30’u mülteci olan tarım işçilerine yönelik bilimsel çalışmalar yapılacak.

“Tarımın sürdürülebilirliği için bilinçlendirme çalışmaları yapılacak”

Proje kapsamında yapılacak çalışmalara değinen Dekan Prof. Dr. Yücel, “Yeni mezunlar ve tarım personeline yönelik eğitimler geliştirilecek. 18-30 orta yaş, 120 kadın ve 60 göçmen için eğitimler düzenlenecek. İnsana yakışır işe erişimi desteklemek için bir öğrenme aracı oluşturulacak, sürdürülecek ve yaygınlaştırılacaktır. Bilinçlendirme kampanyaları ve etkinlikleri ile 60 gence ve 200 tarım personeline ulaşılacaktır. ‘Tarımda Teknoloji ve Sürdürülebilirlik’ konferansı ve final toplantısı ile sosyal medya ve haber bültenleri aracılığıyla 200 katılımcıya ulaşılacak.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu